Ingrediƫnten voor 4 personen:
120 gr verkruimelde (brosse) kokoskoekjes
1 eetlepel suiker
55 gr boter
450 gr kwark
250 ml slagroom
1 eetlepel suiker
60 gr suiker
1,5 zakje gelatinepoeder
sap van 1-2 limoenen
rasp van de schil van 1-2 schoongeboende limoenen
Bereidingswijze:
Verkruimel de koekjes in een afsluitbare zak.
Meng de kruimels met een eetlepel suiker.
Smelt de boter in een pannetje of de magnetron
en meng dit goed met het kruimelmengsel.
Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een ingevette
of met bakpapier beklede springvorm van 24 cm en druk goed aan.
Sla de slagroom stijf met een een eetlepel suiker.
Meng de kwark, stijfgeslagen slagroom en 60 gr suiker in een grote kom goed door elkaar.
Rasp hierboven de schil van de limoen(en) en meng dit erdoor.
Pers de limoen(en) uit.
Verwarm het limoensap in een pannetje en strooi de gelatinepoeder erdoor.
Verwarm dit al roerende een aantal minuten tot de gelatine helemaal is opgelost.
Meng het limoensap-gelatinemengsel door het kwarkmengsel en roer nog even goed door.
Giet het mengsel over de bodem in de springvorm en strijk het glad.
Bedek de springvorm met huishoudfolie.
Zet de kwarktaart minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om op te stijven.
|